One Year + Tömjénfa + E-vitamin élőflóra komplex

A kurkuma előkelő helyet foglal el az indiai arjúvédikus gyógyászatban

Indiában és Indonéziában termesztett aromás gyöktörzsű, nagy levelű évelő növény. Gyökere csöves, belül narancssárga, pépes állagú. A mérsékelt égöv alatt a kurkuma nem termeszthető kertben. 1870-es években vegyészek észrevették, hogy a narancssárga színű kurkumagyökér lúgos vegyületek hatására színét vörösre váltotta. E felismerés vezetett a „kurkumapapír” kifejlesztéséhez, melyet aztán a XIX. század végén elterjedten használtak a kémiai laboratóriumokban a lúgos kémhatás ellenőrzésére. Később a szerepét a lakmuszpapír vette át. A kurkuma az európai és az amerikai konyhakultúrában viszonylag új keletű, viszont annál gazdagabb múltra tekint vissza hazájában, Indiában, ahol évezredek óta ismerik és fogyasztják. A kurkuma megjelenése nemcsak a konyhaművészetet, de a növényi gyógyászatot is gazdagítja. India hagyományos ajurvédikus orvoslásban a kurkuma előkelő helyet foglal el: mint a jómód jelképe, úgy gondolták, a teljes testet megtisztítja. A hagyományos kínai orvosok szintén alkalmazzák a kurkumát. A kurkumát Indiában évezredeken át tisztelték kedvező hatásáért, így nem meglepő, hogy a legtöbb kutatást is ők végezték, felderítve a növény fő hatóanyagát – a kurkumint. A kurkuma kellemes ízű és illatú, de nagy mennyiségben íze kesernyés.

Kurkuma  komponensek

Természetben előfordulva a tömjénfa

A tömjénfa tudományos neve a Boswellia Serrata. A tömjénfa félék alacsony trópusi fák és cserjék. A növények testét váladéktartók hálózzák be, amelyekben különleges balzsam vagy gyanta választódik ki és halmozódik fel. A tömjén az emberiség egyik legősibb kereskedelmi és luxuscikke volt, melyet napjaink kutatási eredményei révén ismét felfedez a terápia is. A gyantaféleségeknek ősidők óta szerepe van az egyházi szertartásokban, az ókori egyiptomiak és a föniciaiak is ismerték, vallási szertartásaikon füstölőszerként használták. Egyben bakterolid, és légfrissitő szerepet is tulajdonítottak neki. Az indiai ajurvédikus gyógyászat elterjedten alkalmazza ezt a növényt. Emellett az aromaterápia is kedveli a mentális ellazulás elősegítésére, a tömjénből előállított illóolajat a parfümipar fixálószerként hasznosítja. Hozzájárul a csontok, ízületek és izmok egészséges állapotának fenntartásához.

E-vitamin

Zsíroldékony vegyület, amely a májban, a zsírszövetekben, a szívben, az izmokban, a vérben, a mellékvesékben és az agyalapi mirigyben raktározódik. Az E-vitamint a XX. század 20-30-as évei közt, a növényi olajok tanulmányozására irányuló kísérletek folytatása közben fedezték fel, majd izolálták, azonban csak a hetvenes években jöttek rá, hogy az ember számára létfontosságú anyagot fedeztek fel. Ellentétben a többi zsíroldékony vitaminnal, az E-vitamin, akárcsak a B-vitaminok vagy a C-vitamin, aránylag rövid ideig marad a szervezetben. Legfőbb természetes forrásai: búzacsíra, szójabab, növényi olajok, brokkoli, kelbimbó, spenót, teljes gabonamagvak, tojás.

Miért fontos az E-vitamin?

Hozzájárul a sejtek oxidatív stresszel szembeni védelméhez.

Inulin és élőflóra

Az élőflórát olyan jótékony, élő mikroorganizmusok alkotják, melyek a tápcsatornában a savas közeget is túlélve segítik a bélflóra egészséges egyensúlyának fenntartását. Termékeink magas csíraszámban tartalmaznak több élőflórát és a szaporodásukat elősegítő Inulint.

A probiotikum más néven élőflóra kifejezés görög eredetű, jelentése: az életért. A mai értelemben R. B. Parker alkalmazta először a probiotikum kifejezést 1974-ben, mint azokat az organizmusokat és anyagokat, amelyek a bélrendszer mikroba-egyensúlyáért felelősek. A probiotikumok jellemzői, hogy emberi eredetűek, nem kórokozók, ellenállnak a gyomorsav, az epe, valamint a nyál, a hasnyálmirigy és a bélnedvek emésztő enzimei hatásának. Az élelmiszerek szavatossági idejének tartalma alatt és a technológiai folyamatok során megőrzik ellenállóképességüket. Ezen kívül a probiotikumok képesek a nyálkahártyák sejtjeihez tapadni, a potenciális kórokozók ellen antimikrobás hatást fejtenek ki, csökkentik a kórokozó mikrobák megtapadását a nyálkahártya felszínén. A probiotikumok legnagyobb részben tejsavbaktériumok és bifidobaktériumok. A legismertebb probiotikus tejsavbaktérium-törzsek többsége a Lactobacillus, kisebb része a Streptococcus nemzetséghez tartozik.Prebiotikumoknak nevezzük azokat a természetes tápanyagokat, amelyek jellemzően a probiotikumok kizárólagos tápanyagai, ezért elősegítik azok elszaporodását és túlsúlyba kerülését. A szájüregben, illetve a gyomor-bélcsatornában az emésztőenzimek nem bontják le a prebiotikumokat, így emésztetlenül juthatnak a vastagbélbe.

A prebiotikumok diétás rostok, de vízben oldhatók, ezért a diétás rostok közül is a legkiválóbbak. Élelmi rost funkciójuk mellett igazi hasznosságuk abban rejlik, hogy a probiotikumok kizárólagos táplálékai. Mivel a vastagbélben már kevés az emészthető táplálék, vagyis ott relatív táplálékhiány van, az elfogyasztott prebiotikumok lehetőséget kínálnak a humánbarát bélbaktériumok elszaporodására.Természetes állapotukban sok élelmiszerben előfordulnak, pl: csicsóka, cikóriagyökér, vöröshagyma, fokhagyma, póréhagyma, articsóka, teljes értékű gabonamagvak, búza, banán, len, spenót, káposztafélék, mangold, mustárfélék, bogyós gyümölcsök, hüvelyesek, tej és az érett sajtok többsége.A prebiotikumok egyik fajtája az Inulinok, tulajdonképpen egy diétás rost, mely emésztetlenül jut el a vastagbélbe, fokozzák a probiotikumok szaporodását, túlsúlyba kerülésüket.

Szerepük: emésztés, bélflóra egyensúlya

A szervezetünk legnagyobb felszínnel rendelkező, mintegy 7‒9 méter hosszúságú bélrendszerünkön keresztül áll kapcsolatban a külvilággal. Így potenciális támadási helyként szolgál a kórokozók és a toxikus anyagok számára. A bélben normális körülmények között mintegy 200-400 baktériumtörzs található. A magzati életben a jótékony baktériumok 95‒98%-ban vannak túlsúlyban. Az egészséges bélflóra védelmet biztosít számos kórokozóval szemben, biztosítja a bélnyálkahártya épségét és segíti a szervezet számára szükséges tápanyagok felszívódását. Számos, a szervezet számára nélkülözhetetlen vitamint termelnek. Ha az emésztőrendszer védelmi mechanizmusai gyengülnek, az többek között felszívódási folyamatok zavarát okozhatja.A probiotikumok ahhoz, hogy képesek legyenek környezetükre hatást gyakorolni, a nagyszámú jelenlét alapfeltétel, mely a bélfolyadékban grammonként legalább 108 c.f.u. organizmust jelent.

Mit jelent a c.f.u. kifejezés?

c.f.u.: kolóniaképző egység milliliterenként, az életképes mikroorganizmusok száma (csíraszám). A készítményekben általában ilyen egységben adják meg a baktériumok mennyiségét. Az Inulint azonban mg-ban határozzák meg. Megfelelő dózisnak a minimum 109 c.f.u. az elfogadott. 

Milyen a hatékony élőflórás készítmény?

  • Megfelelő mennyiségű csíraszámot tartalmaz, szakemberek által javasolt minimum 108 vagy 109 telepképző egység.
  • A probiotikumok szaporodását a prebiotikumok elősegítik, ezért tartalmazzon a készítmény Inulint vagy frukto-oligoszacharidákat.
  • Ellenállnak a gyomorsav, az epe, illetve az emésztőenzimek hatásainak, így élve el tudnak jutni a hasznos baktériumok a vastagbélbe, ahol képesek elszaporodni és megtapadni. Alapvető kritérium, hogy a baktériumok megtartsák életképességüket a gyomor-bélrendszerben történő áthaladásuk során.
  • A jó élőflórás készítmények minimum 5-6 törzset tartalmaznak, hiszen a bélbaktériumok sokrétű multikultúráját kívánjuk pótolni.
  • Szavatossági idő alatt és a technológiai folyamatok során megőrzik ellenálló képességüket.

Termék hatóanyag tartalma

kurkuma hatóanyagok

A One Year Product termékek hatféle élőflórát tartalmaznak emelt csíraszámban, továbbá a hatékonyságot növelő Inulint.

GARANCIA!

MINŐSÉG!

BIZTONSÁG!

TÖBB MINT 3000 ELÉGEDETT ÜGYFÉL!

Oldal tetejére