One Year Relax

Mert a kiegyensúlyozott idegrendszer szebbé teszi a mindennapokat.

A mindennapok során mindenkit ér kisebb-nagyobb stressz a munkahelyén vagy családi életében.
A túlzott stressz napjainkban sok egészségügyi és gazdasági probléma forrása. A túlzott munkahelyi stressz az aktív munkavállalók közel egynegyedének (22%-ának) egészségét veszélyezteti. Magyarországon minden negyedik munkavállaló érintett és a számuk folyamatosan emelkedik. Bár a stressz a nőket látszólag érzékenyebben érinti, valójában mindkét nem számára, valamennyi gazdasági ágazatban és a szervezet minden szintjén megjelenik.
A stressz legjellemzőbb tünetei: ingerültség vagy éppen lehangoltság, fáradtság, türelmetlenség, labilitás, szorongás, alvászavar.
Amennyiben a stressz állandósul, tartósan fennáll, igen nagy megterhelést jelent a szervezetre. Hosszú távon a krónikus stressz károsíthatja a szívet és az érrendszert, az emésztőrendszert, az izomzatot, az anyagcsere-folyamatokat, az immunrendszert, és szexuális problémákhoz is vezethet.

A STRESSZNEK SZÁMOS SÚLYOS SZÖVŐDMÉNYE ALAKULHAT KI, EZÉRT NAGYON FONTOS A MEGELŐZÉS.


Egyes orvosok véleménye szerint a krónikus stressz meggyorsíthatja a daganat növekedését és előidézheti az áttétek keletkezését. Ugyanis sejtek folyamatosan képződnek a szervezetünkben, de ezek legnagyobb része elpusztul mielőtt elszaporodna. Stressz hatására ez a spontán pusztulás nem tud bekövetkezni, sőt ellenkezőleg, gyors burjánzás következik be.

One Year Product termékek élőflórákat tartalmaznak emelt csíraszámban, továbbá a hatékonyságot növelő Inulint is.

L-triptofán

Az L-triptofán a húszféle alapvető fehérjealkotó aminosav egyike, amely a Szerotonin és a Melatonin előanyaga. A szervezetben szinte mindig az L-változat fordul elő, bár van egy-két peptid, ami kivétel. Ez egy esszenciális aminosav, ezért a szervezet nem tudja előállítani, csak táplálékkal tudjuk bevinni. Ez az aminosav fehérjében gazdag élelmiszerekben található, elsősorban a csokoládéban, zabpehelyben, szárított datolyában, tejben, joghurtban, túróban, vörös húsokban, tojásban, halakban, baromfihúsban, szezámmagban, csicseribor sóban, napraforgómagban, földimogyoróban, tökmagban.

GABA (Gamma-amino-vajsav)

A GABA, magyarul gamma-amino-vajsav egy különleges aminosav, amely az agy dopamintermelését serkenti. A központi idegrendszerünk számára az egyik leggyakoribb gátló neurotranszmitter, azaz ingerület átvivő anyag. A központi idegrendszerben fejti ki a hatását. Az alvászavar és állandó fáradtságérzet egyik gyakori oka a szervezet alacsony GABA szintje.

 

Komló kivonat

Az I. században élt római író, Plinius a komlót, mint népszerű kerti növényt és zöldséget mutatja be: zsenge hajtásait tavasszal a piacokon árulták, s úgy ették, mint a spárgát. A növény Angliában őshonos, eredetileg zöldségként fogyasztották. A fiatal hajtások íze hasonlít a spárgáéhoz. A komlót évszázadokon keresztül használták. Készítenek belőle teát, zsenge szárát zöldségként fogyasztják, leveleit pedig levesbe is szokták tenni. Érett termésfüzéreivel ízesítik, tisztítják, konzerválják a sört. Illóolajával parfümök, testápolók készülnek.

 

Macskagyökér kivonat

A növény a Valeriana nevet csak a X. század körül kapta, a latin valere (erős) szóból származik. Az ókorban a macskagyökérfüvet Galenus a görög származású római orvos, filozófus mellett a görög katonaorvos, Dioszkoridész is használta. Amikor a növény megkapta a valerián nevet, akkorra már a korai európai herbalistáknál nagyon népszerű volt a kivonat.

 

Citromfű kivonat

A Magyar Gyógyszerésztudományi Társaság (MGYT) Gyógynövény Szakosztálya az orvosi citromfüvet választotta a 2014-es Év Gyógynövényének. Magyarországon is termesztik, de a Közel-Keletről származik, a mediterrán éghajlatot kedveli. Egyike a legrégebben használt gyógynövényeknek. Nevét friss, citromra emlékeztető illatáról kapta. Vadon csak szórványosan fordul elő, de kertekben sokfelé megtalálható. A citromfüvet több száz éve használják a népgyógyászatban. A citromfű hozzájárul az optimális relaxációhoz. Teaként is fogyasztják.

 

L-teanin

Az L-teanin egy olyan természetes vegyület, ami szinte kizárólag a teákban fordul elő, legyen az zöld, fekete, vagy éppen fehér tea. Ez a vegyület egyébként egy aminosav, amely hozzájárulhat a GABA és dopamin szint növeléséhez az agy bizonyos területein. Jelentős mennyiségben tealevelekben fordul elő. 1949-ben, a világon elsőként egy Yajiro Sakato nevű japán tudósnak sikerült azonosítania, méghozzá a zöld tea leveleiben. Az L-teanin egyedülálló ˝umami˝ ízt kölcsönöz a zöld teának. Az umami japánul egy sós-pikáns, sokak szerint húsra hasonlító ízt jelent.

 

Aranygyökér kivonat

A Rhodiola rosea gyökere (ugyancsak használatos neveken: rózsagyökér, aranygyökér, goldenseal) elsősorban a Távol-Keleten, Kínában és Szibériában honos. Európában is megtalálható, hiszen pl. a vikingek és – számos feljegyzés szerint – a görög orvosok is használták, hiszen az aranygyökér hozzásegíti a szervezetet az érzelmi stresszhez és a fizikai erőfeszítésekhez való alkalmazkodásban, stimulálja az idegrendszert.

 

Őszi margitvirág kivonat

Kétezer évvel ezelőtt a görög orvosok már ismerték a növényt. Az 1600- as évektől pedig az angol gyógynövényszakértők is alkalmazták. Az őszi margitvirág fészkes virágzatúak családjába tartozik. Számos dísznövényfajtája ismert. A növény felépítése szerteágazó, bokros. Eredetileg a Balkán-félszigetről származik, ám évszázadok óta termesztik egész Európában. A növény erős aromával rendelkezik. A növény gazdag szeszkviterpén-laktonokban, főként partenolidban. Az említett illóolaj gyakori összetevője a kámfor, a bornil-acetát, a pinén. A növény hatóanyagai között megtalálhatóak még a flavonoidok. Az őszi margitvirág segíti a pihenést.

 

Álombogyó kivonat

Az álombogyó (Ashwagandha, Withania somnifera) az egyik legismertebb és legtöbbet használt gyógynövény az ayurvéda, siddha és kínai gyógyászatban. A Délkelet-Ázsiából származó, elsősorban indiában őshonos gyógynövény a burgonyafélék családjába tartozó faj, elnevezései: ashwagandha, indiai ginzeng, téli cseresznye. Az álombogyó támogatja a relaxációt, hozzájárul az érzelmi egyensúlyhoz és az általános jólléthez.

 

Répa kivonat, ebből béta-karotin

A béta karotin növényi kivonat, sok zöldségben és gyümölcsben is megtalálható, legnagyobb mennyiségben a sárgarépában, jellegzetes, narancsos színt kölcsönözve a növénynek. A béta-karotin az ˝A˝ vitamin elővitaminja. Olyan vegyületeket takar, amelyek alapvetően alacsony vitamin-aktivitásúak, ám a szervezetbe bekerülve, az anyagcsere folyamatok hatására vitaminná alakulnak. Magas az antioxidáns tartalma.

 

Relax

GARANCIA!

OGYÉI szám 23548/2020

MINŐSÉG!

A gyártás GMP minősítésű üzemünkben történik.

BIZTONSÁG!

A készítmény kizárólag nálunk kapható.Tapasztalt Tanácsadó segít!

TÖBB MINT 3000 ELÉGEDETT ÜGYFÉL!