One Year Cardiovascular Protection

A szív- és érrendszeri betegségek kialakulása lehetősége sajnos vezető helyet foglal el az életünk.

Korábban általában az idős embereknél diagnosztizálták a szívbetegségeket, most már gyakran a fiataloknál is. Ezért a szív- és érrendszeri betegségek kialakulásának megelőzése kiemelten fontos élet feladatunk kell ,hogy legyen.

A szív- és érrendszeri szervek időben történő ellenőrzésével elkerülhetőek a súlyos szövődmények, beleértve a sztrókot is. Állapotuk markerei: a légszomj fizikai erőkifejtés és nyugalmi állapot alatt egyaránt, indokolatlan gyengeség, nehéz légzés, különösen éjszaka, a lábak duzzadása, száraz köhögés, szívritmuszavar, eltérő intenzitású szívfájdalom, amely a májba vagy a hátba sugárzik.

A rendszeres ellenőrzést évente egyszer kell elvégezni.

One Year Product termékek élőflórákat tartalmaznak emelt csíraszámban, továbbá a hatékonyságot növelő Inulint is.

Kerti katicavirág kivonat

A tyúkhúr (Stellaria media) apró, kerek levelű, talajon elterülő gyomnövény. Az egész föld feletti rész alkalmas konyhai felhasználásra, nyersen salátának, főzelékként, vagy levesben is jól érvényesül picit kesernyés íze. Nagy előnye, hogy egy évben több generációja is zöldell, így még tél elején is találhatunk zsenge egyedeket.

Tyúkhúr kivonat

A tyúkhúr (Stellaria media) apró, kerek levelű, talajon elterülő gyomnövény. Az egész föld feletti rész alkalmas konyhai felhasználásra, nyersen salátának, főzelékként, vagy levesben is jól érvényesül picit kesernyés íze. Nagy előnye, hogy egy évben több generációja is zöldell, így még tél elején is találhatunk zsenge egyedeket.

Orvosi veronika kivonat

Amikor a rómaiak annak idején megszállták a germánok által lakott területeket, akkor ismerkedtek meg az ottani lakosság által legtöbbre becsült gyógynövénnyel, a veronikával. ˝Minden bajra jó orvosságnak˝ nevezték el, és a nép ajkán még ma is ˝a világ gyógyszere˝ a neve. Több elnevezése is ismert, pl.: dicsőfű, sarlófű, erdei zsálya. A növény a száraz, mészmentes talajt kedveli, és májustól augusztusig virágzik. A virágzatát gyűjtik. Azok a példányok a leghatásosabbak, amelyek az erdőszéleken és tölgyek alatt nőnek.

Articsóka kivonat, ebből cinarin

Az articsóka (Cynara cardunculus var. scolymus) Észak-Afrikában őshonos fészkes virágzatú zöldség- és gyógynövény. Az ókori görögök óta népszerű zöldségféle. Európában főleg a Földközi-tenger térségében – leginkább Spanyolországban – termesztik, de konzervált formában az északi területeken is fogyasztják. Magyarországon sokáig dísznövényként tartották. Magas termetű, évelő növény.

Beltartalmi anyagai

Cinarin, alkaloidok, flavonoidok, (szkolimozid), inulin, aromaanyagok, keserűanyagok.

Galagonya kivonat

A galagonyát, ezt a szúrós ágú, rendkívül hosszú életű cserjét már az antik világban is a ˝szív megmentőjének˝ nevezték. Jótékony hatását a 19-20. század során igazolták. Ez a növény egyébként a rózsafélék családjába tartozik, amelynek bizonyos fajai a Kárpát-medencében őshonosak. A népi gyógyászatban évszázadok óta használják. Hatóanyagát a növény leveléből, virágából, vagy terméséből főzött teán keresztül nyerik ki. A galagonya flavonoidokat (vitexint, hiperozidot, rutint), aminszármazékokat (feniletilamint, tiramint), proantocianidokat és triterpéneket tartamaz.

Fokhagyma kivonat, ebből allicin

Elő- és Dél-Ázsiában őshonos; különleges ízjavító hatása miatt az egész világon kedvelik. Egyes ókori népek varázserőt tulajdonítottak neki, Egyiptomban szent növényként tisztelték. A középkorban is gyógyító és tisztító erőt tulajdonítottak neki, gerezdjét amulettként hordták a nyakukban. Erős antibakteriális és gombaellenes hatását Louis Pasteur 1858-ban írta le. Később, 1920-ban, Svájcban izolálták az antibakteriális hatóanyag vegyületeit, az alliint és az abból kialakuló allicint. A fokhagyma tartalmaz még szénhidrátot, fehérjét, fontos ásványi anyagokat, valamint több vitamint (A-vitamin, B-vitamin, C-vitamin, E-vitamin), amelyeknek köszönhetően erős antioxidáns hatást fejt ki. Az allicin egyébként (szerves kénvegyület) a fokhagyma, kártevők elleni védelme.

Görögszéna kivonat, ebből szaponin

A Földközi-tenger vidékén, Nyugat-Ázsiában honos növény. Már az ókorban is termesztették, (elsősorban Indiában és Marokkóban), ezért sokfelé elterjedt. Különleges hatását elsősorban a szteroid jellegű szaponinoknak (dioszgenin, yamogenin, tigogenin, neotigogenin) és a nyálkás rostoknak tulajdonítják. Az indiai, egyiptomi (arab), görög, kínai népi és tudományos berkekben kiemelkedőnek tartják ezt a növényt; ezen országokban általánosan fogyasztják.

Omega-3

Az Omega-3 zsírsavak mindig is jelen voltak az emberiség táplálkozásában, azonban a szervezetben betöltött szerepüket csak az elmúlt évtizedekben ismerték fel. Az Omega-3 egyike a két legjelentősebb esszenciális zsírsavnak, azaz a szervezetünk nem tudja előállítani, így külső forrásból, táplálék útján kell beszereznünk.

Japánakác kivonat, ebből rutin

A tradicionális ázsiai népi gyógyászatban évezredek óta ismert és alkalmazott japánakác (Sophora japonica) a modern fitoterápia számára is értékes gyógynövény. A pillangósvirágúak családjába tartozó, akár 15-25 m magasra is megnövő fa szinte minden részét (virág, rügy, levél, kéreg, mag) alkalmazzák a hagyományos gyógyászatban. A növény rügye és virága hivatalos mind a Kínai mind az Európai Gyógyszerkönyvben.

A japánakác jellegzetes tartalomanyagai közé tartoznak a flavonoidok, izoflavonoidok, terpenoidok és alkaloidok. A növény hatásaiért legnagyobb részben flavonoid (pl. rutin, kempferol, kvercetin, apigenin) és izoflavonoid (pl. genisztein, genisztin, szoforikozid, orobol) típusú másodlagos anyagcsere termékek a felelősek. A flavonoidok leginkább a virágban és a rügyben halmozódnak fel, ugyanakkor az izoflavonoid-glikozidok a legnagyobb mennyiségben a termésben és a magokban találhatók meg. A japánakác bimbójából nyerhető ki a rutin.

Természetben előfordulva a kurkuma

Indiában és Indonéziában termesztett aromás gyöktörzsű, nagy levelű évelő növény. Gyökere csöves, belül narancssárga, pépes állagú. A mérsékelt égöv alatt a kurkuma nem termeszthető kertben. 1870-es években vegyészek észrevették, hogy a narancssárga színű kurkumagyökér lúgos vegyületek hatására színét vörösre váltotta. E felismerés vezetett a ˝kurkumapapír˝ kifejlesztéséhez, melyet aztán a XIX. század végén elterjedten használtak a kémiai laboratóriumokban a lúgos kémhatás ellenőrzésére. Később a szerepét a lakmuszpapír vette át.

A kurkuma az európai és az amerikai konyhakultúrában viszonylag új keletű, viszont annál gazdagabb múltra tekint vissza hazájában, Indiában, ahol évezredek óta ismerik és fogyasztják. A kurkuma megjelenése nemcsak a konyhaművészetet, de a növényi gyógyászatot is gazdagítja. India hagyományos ajurvédikus orvoslásban a kurkuma előkelő helyet foglal el: mint a jómód jelképe, úgy gondolták, a teljes testet megtisztítja. A hagyományos kínai orvosok szintén alkalmazzák a kurkumát. A kurkumát Indiában évezredeken át tisztelték kedvező hatásáért, így nem meglepő, hogy a legtöbb kutatást is ők végezték, felderítve a növény fő hatóanyagát – a kurkumint. A kurkuma kellemes ízű és illatú, de nagy mennyiségben íze kesernyés.

A természetben előfordulva a csipkebogyó

A csipkerózsa ősidők óta a virágok királynője, azonban a gyógynövények között a nemes növény csak akkor válik érdekessé, amikor a pompás szirmok már elhullottak és a termése, a kisebb cseresznyényi nagyságú csipkebogyó beérett. A csipkebogyót akkor gyűjtik, amikor már élénkpiros színű, de még rugalmas, azaz az első fagyok előtt. A csipkebogyó vagy hecsedli legértékesebb hatóanyaga az aszkorbinsav. A csipkebogyó kedvező összetétele és kellemes íze miatt gyógy és élelmiszernövényként egyaránt felhasználást nyer. Teaként vagy lekvárként fogyasztva is érvényesülnek előnyös, élettani hatásai. Ideális étrend-kiegészítő.

Cardiovascular
Cardiovascular

GARANCIA!

OGYÉI szám 23955/2020

MINŐSÉG!

A gyártás GMP minősítésű üzemünkben történik.

BIZTONSÁG!

A készítmény kizárólag nálunk kapható.Tapasztalt Tanácsadó segít!

TÖBB MINT 3000 ELÉGEDETT ÜGYFÉL!